Jump to content
Sign in to follow this  
Trionin

Alaplap vagy Ram probléma

Recommended Posts

Sziasztok!

 

Konfig: AMD 6000+

Gigabyte GA-MA78G-DS3H

2*1GB OCZ Platinum Edition

HD 4850 512DDR3

FSP 400W

 

A proci 3 GHZ-ről felvolt húzva 3.2GHZ-re. Így használtam már 1 hónapja kb. Megakartam próbálni a 3.3GHZ-t, de a Bios utáni újraindítást követően nem adott képet a gép. Elem ki az alaplapból, 10 perc szünet, áramtalanítva, de semmi. Utána jött a CMOS reset, de az se igazán segített. Próbáltam az intergált VGA-ról hátha, de úgyse volt kép. Aztán kiszedtem a ramokat, és jöttek az érdekes dolgok. KIT-be lett véve a ram, így az egyik xxxxxxx-1 a másik xxxxxx-2 sorozatszámú. Az alaplapba 4 slot van. Csak a 2-es rammal hajlanó elindulni a gép, de az is csak úgy, hogyha vagy az 1-es, vagy a 3-as slotba van berakva. 2-es és a 4-esbe ugyanúgy nincs kép. Az 1-es rammal egyik slotba se indul el. Ha mindkettő bentvan.. esélytelen az egész. Na szóval szerintetek mi lehet a hiba, elszált az egyik ram, meg 2 slot az alaplapon, vagy mi?

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Bios-t szoktam frissíteni, most is a legújabb van rajta, az F7D.

 

Amúgy garanciás még a gép, tavaly augusztus végi. Arra gondoltam hogy egy szerelővel megnézetni, aztán vissza az iponnak

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Az elem kivétele, és a Cmos reset sikeres volt?? Visszaállt alapra a BIOS??

A Memóriákat is tuningoltad??

Hangjelzést ad a gép, amikor nem indul el??

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Igen, a bios reset siekres volt, mindent visszatett alapértelmezettre.

Memoriákat nemhúztam, csak ami az FSB emeléssel jár.

Nincs a gépbe hangszoró hogy csipogjon, de mikor nincs kép, akkor egyfolytába újraindul a gép kb 5 másodpercenként, hallom a DVD íron, meg látom a VGA-n hogy villog a piros led, mint amikor megkapcsolom a gépet.

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Jó lenne pedig a hangszóró, mert akkor tudnánk, nagyjából, hogy mi a hiba!

 

Annyit még légy szíves próbálj meg, hogy a DVD-t, ha van + wincseszter (ami nem a rendszer), esetleg egyéb modding (neon, ventillátor stb.) kötd ki, és úgy próbáld ki mind a két rammal!

Igy megtudhatjuk hogy a táppal van-e gond!

 

Ha ez sem hoz eredményt, akkor szerviz!!!

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Ez a gép nemnormális. Lehúztam a házhűtőt meg a dvd írót, aztán tesztelgettem mégegyszer melyik slotba működik a memoria. És egyenként elindult mind a kető, igaz, egyik slotba még így se. Aztán megpróbáltam mind a kettőt együtt, de nemment. Átettem másik slotba a ramokat és elindult :blink: Visszakötöttem a hűtőt és a meghajtót.. és továbbra is működik. Nemtudom mi volt a baja.

 

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Sziasztok, remélem nem gond ha ide írok, de nálunk is vagy az alaplappal, va memóriával lehet gond.

 

Na, kezdeném azzal, hogy van szerintetek olyan h ez bizonyos márkájú alaplap és memória nem kompatibilis egymással? (mert szerintem nincs...)

 

Unokatesóm gépet vett, és Gigabyte GA-EP45C-DS3 márkájú alaplapot vett, és 2*2 Gb DDR2es, 1066 MHzes OCZ memóriát. És eddig azt csinálta a gép, hogy nem indult el rendesen, csak addig jutott, h kiirja a képernyőre az alaplap nyitoképernyőjét, és újraindult. aztán ezt kb fél óráig csinálta, majd elindult, és betöltött rendesen. utána nem volt vele gond. nem tudtunk mit csinálni vele, visszaküldtük a komplett gépet a szervízbe, és azt mondták h a memoria nem volt kompatibilis ezzel az alaplappal... (Szerintem viszont az volt a gond, h vmi nem adta át megfelelően a jelet, v kontakt hibás volt, és miután bemelegedett csak akkor viselkedett normálisan..) Na mindegy, most kingmax memóriákat tettek bele, és nem is csinálta már ezt a gép. Viszont ki akartuk próbálni, játékokat telepítettünk rá, most meg lefagy telepítés közben.... újraínditjuk, és amikor azt a játékot újból elkezdjük telepíteni, onnan folytatja, ahol lefagyott.. Memorexre irt játékokkal próbálkoztunk, és LG a dvd író, bár nálam az a dvd író működött rendesen.

 

Ehhez kérnénk segítséget, h szerintetek mivel lehet a gond????? Aki tud segíteni, annak köszönöm szépen :))

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Szia zambog !

 

Vedd ki az alaplapból a gombelemet és mérd meg multiméterrel az üresjárati feszültségét /névleges értéke 3,3V/ , ha ez nem megy, akkor vegyél egy új gomblemet, és azt rakd be az alaplapba.

 

 

Üdv.: Dadus

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Sajnos én találkoztam olyannal, hogy nem volt kompatibilis a memória. De érdekes volt, p5b deluxba jó volt, a sima p5b-be nem működött (asus). Egyébként geil memóriák voltak. A boltban azt mondták, hogy a feszt vegyem fel1,9-re és jó lesz. Sajnos nem lett jó. Nekem is memória csere lett a vége.

 

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

 

Elég sok helyen próbáltam már megoldást keresni, de nem lehet túl gyakori probléma az enyém, úgy nézem, beírtam ide, hátha valaki tud tanácsot adni. Nos a helyzet a következő. Vannak bizonyos játékok, amelyek elindulás után pár perccel, vagy épp azonnal (ez random) elkezdenek belassulni. Nem szaggatni, hanem belassulni. Ami érdekes, hogy nem minden játéknál teszi. (például cod5 teljes grafikán megy 1240*1024.ben, de a FIFA07 meg már csinálja. Ezt annak idején betudtam annak, hogy Ati, és nem találtam hozzó catalistot, és ennyi.

Most vettem egy ASUS GF9600 GT 1GB-t , legnagyobb megdöbbenésemre ugyan ez a helyzet. Van játék, ami szépen megy, de a többségnél van ez a lassulás, ami abbamarad, majd megint. ( ezek kb 2-3 másodpercenként történnek)

Azóta volt formázás, windows csere.

Esetleg memória nem fér össze az alaplapommal, vagy a procim nem működik normálisan?

És akkor miért nem szaggat minden, a cod4-5 miért megy normálisan, más meg nem? :S

Konfig:

 

CPU: AMD X2 4400+

ALAPLAP: MSI K9N Neo VF3

MEMÓRIA: 2*1 GB PQI

VGA: ASUS 9600 gt 1 GB

Vinyó: WD320GB

 

Örök hálám, ha valaki tud tanácsot adni!

 

köszi

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Volt már fent gyári driver, bár az elképzelhető, hogy nem Dual procihoz volt? Csak mert az alaplaphoz adták, természetesen. Sebaj, leszedtem a Dual Core Optimalizert, de most vagy ezzel sem működik rendesen (folytatja a szaggatást, vagy valamit nem jól löttem be...)

 

Feltelepítette, de nem tudom elinditani. Rámegyek, hogy dulaoptimalizer.exe, semmi.

Ha viszont magától működő program, akkor miért nem látom a folyamatoknál?

 

Ha ez sem jó, egyéb ötlet?

Köszönöm a segítséget előre is.

Edited by Dadus
Ne idézd a közvetlenül előtted szólót (ha az időrendben utolsó hozzászólásra válaszolsz, ne a hozzászólás melleti Válasz gombot használd). /Szabályzat/

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Szia The.Raper !

 

Alaplapod pontos típusa ?

 

Pontosítsd a diagnózist: 3 rövid sípolás, 3 hosszú sípolás, ezek keveréke esetleg ?

 

 

Üdv.: Dadus

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!Nekem is lenne egy kis problémám,nevezetesen SD Ram-mal....

256+128MB memória van a gépemben,kaptam ingyen még egy 128ast amit ha beteszek bármelyik slotba,a ventik felpörgésén én HDD bepörgésen kívül semmit se csinál a gép,így memtesttel se tudom letesztelni,nem kapcsol a monitor sem.

A modul Hynix,128as,kétoldalas,csakúgy mint a másik 256os ami benne van a gépben,kívülről is tök ugyanaz 133MHZ stb.Egy ABIT lapban működött rendesen ezelőtt,szerintem működőképes.Lehetséges h nem kezeli ez az alaplap?De hát ha egyszer van már benne egy ugyanilyen gyártmányú modul azzal miért nincs gondja?

 

-Cmos resetet próbáltam már

-alaplap nem sípol

-a modulon van egy "Only Via" felirat amit még nem láttam SD Ramon.....

-ez a memória másik S370es hasonló kaliberű lapban üzemelt,amin elszállt 2kondi.Lehetséges h túlfesz.-t kaphatott ebből kifolyólag?

 

 

Remélem tudtok hozzászólni és bocs ha hosszú voltam....

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

halli

 

nekem az lenne a gondom hogy csinálja a gépem azt hogy mikor rá jönn hogy meg fagy teljesen mindegy mitt csinálok rajta még ha semmit akkor is van amikor de van mikor több ora játék után nem fagy le és nem tudok rájjönni hogy miért valaki valami ött lett hogy mi lehett a bajj vele fontos lenne kösz elöre is a választ

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

próbálj meg vírus és kémprogi írtást, és ha ez sem segít akkor teljes formázás és windows reinstall, lehetőleg ne buherált oprendszert használj

 

Téma megosztása


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Jelenleg olvassa   0 members

    No registered users viewing this page.

×
dissertationcorp.co.uk | Running Man Episode 364 | Clear all